IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
16:22 | 19 юни 2018
Обновен: 12:51 | 14 април 2024

Григор Димитров се измъчи с босненец на старта в "Куинс"

Българина очаква във втория кръг победителя от мача Джокович - Милман

По материала работи: Деян Михайлов
Григор Димитров се измъчи с босненец на старта в "Куинс"

Григор Димитров премина през много възходи и спадове, но успя да спечели първия си индивидуален мач на тревни кортове. Българският тенисист победи босненеца Дамир Джумхур с 6:3, 6:7 (4), 6:3 и се класира за втория кръг на турнира в лондонския клуб "Куинс". Димитров започна отлично мача. Той спечели първото си подаване на нула, след което реализира ранен пробив за 3:1. Българският тенисист трябваше да покаже много здрави нерви, за да затвърди предимството си. Той изостана с 0:40, но спаси трите възможности за връщане на пробива и спечели пет поредни точки, за да измъкне гейма - 4:1.

Това се оказа единственият момент в сета, когато Димитров имаше проблеми при свой сервис. Шампионът от 2014 г. пропусна шанс да реализира втори пореден пробив и да поведе с 5:1. С два безпроблемни сервис гейма обаче той с лекота затвори първия сет.
Втората част също започна с по-добра игра на Димитров. Двамата с Джумхур изиграха маратонски първи гейм. Той продължи 15 минути, а в него бяха разиграни 28 точки. Българинът имаше цели осем възможности за пробив, но босненецът не трепна нито веднъж и се пребори за гейма.


Още в следващото подаване на Джумхур Димитров получи нов шанс за пробив и този път се възползва - 2:1. Световният №5 затвърди пробива с безупречен сервис гейма на нула и всичко изглеждаше в неговите ръце.
Последва обаче спад в играта на шампиона от финалите на АТП и Джумхур се възползва. Димитров изостана с 15:40 в шестия гейм, успя да спаси първата точка за връщане на пробива, но при втората допусна двойна грешка и резултатът беше изравнен - 3:3.
Джумхур спечели трети пореден гейм и за пръв път от началото на мача поведе - 4:3. Обратът в сета вдъхна самочувствие на босненеца. Той започна да сервира по-стабилно и да бъде по-агресивен, докато ударите на Димитров станаха доста колебливи.
При 4:5 българинът трябваше да сервира за оставане в сета. Джумхур се добра до сетбол, но с отличен сервис световният №5 се спаси. Стигна се до тайбрек, в който резултатът вървеше точка за точка. Джумхур направи ранен мини пробив, но Димитров веднага го върна. Гонитбата продължи до 5:4 за босненеца, когато българинът направи две поредни непредизвикани грешки от форхенд и сдаде сета.


Разочарованието беше обзело Димитров и това пролича още на старта на решаващата трета част. Той допусна поредица от грешки и изостана с 0:40. Българинът спаси първата точка за пробив, но при втората направи прибързано воле и беше надигран.


Димитров веднага повиши нивото си и изигра чудесен следващ гейм, в който с четири поредни бързи точки върна пробива. Последваха спокойни минути за сервиращите. Двамата печелеха скоростно подаванията си, без да дадат шанс за пробив на съперника.
Джумхур пръв се поддаде на напрежението. В седмия гейм босненецът изостана с 15:40, но спаси и двата "скрити" мачбола, които се откриха пред Димитров. Българинът обаче стигна до трета възможност и я реализира без игра, след като съперникът му допусна двойна грешка - 5:3. В следващият гейм Димитров бе безгрешен и с ас затвори мача. 
Във втория кръг българинът ще играе с победителя от мача Новак Джокович – Джон Милман.

Dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна