IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Избрано
15:47 | 15 юли 2018
Обновен: 23:23 | 24 март 2024

Мотористи на пътя! Зачестяват ПТП-ата с тях

Лесно е да се намери бърз мотор, но може ли да спира?

По материала работи: Борис Проданов
Мотористи на пътя! Зачестяват ПТП-ата с тях

Зачестяват случаите на инциденти с участието на мотори на пътя. Повече от 20 мотористи, пострадали в катастрофи през последните две седмици, са минали само през столичната болница "Пирогов". Лекарите говорят за завишен травматизъм, съобщава Нова тв.

В периода 31 март - 11 юли са станали 123 тежки инцидента с шофьори на превозни средства на две гуми, сочи статистиката на МВР.

През летните месеци има повече тежки пътни инциденти на пътя, тъй като скоростите, които се развиват прем топлото време са по-високи. Мотористите са едни от най-уязвимите участници в движението.

Причина за пътно-транспортните произшествия най-често стават движението с превишена скорост, предприемането на несъобразени маневри, обратните завои, отнемане на предимство и неспазване на дистанция.

Четирикратният европейски шампион по супермото Ангел Караньотов призова мотоциклетистите да внимават с какви машини се движат по пътищата.

"Лесно е да си купим мотоциклет, който е много бърз, но е трудно да намерим такъв, който спира добре", коментира Караньотов.

Според него водачите на две гуми не трябва да разчитат напълно и само на шофьорите на леки коли, защото те не са длъжни винаги да пазят мотоциклетистите.

dnes.bg 

 

Още по темата: Акция „Респект” срещу битовата престъпност в страната продължава

Коментари

Новини Варна