IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
18:33 | 19 юли 2018
Обновен: 20:53 | 25 април 2024

В курорта Св.св. Константин и Елена откриха най-новия петзвезден хотел „Астор Гардън“

В него се предлагат отлични условия за морска, СПА и кулинарна ваканция

По материала работи: Борис Проданов
В курорта Св.св. Константин и Елена откриха най-новия петзвезден хотел „Астор Гардън“

В курорта Св.св. Константин и Елена край Варна отвори врати най-новият и модерен хотел „Астор Гардън“. Той е изграден за 2 години, като в него са инвестирани 15 млн. евро.  Разкритите нови работни места са близо 150.

Близо 15 млн. евро са вложени в най-новия петзвезден хотел в курорта Св.св. Константин и Елена.

 

Хотелът е най-новият от портфолиото на „Св.св. Константин и Елена холдинг“ АД, каза на среща с журналисти неговият изпълнителен директор Елена Косева. Той е един от ключовите инвестиционни проекти от дългосрочните планове за развитие на курорта като целогодишна морска, СПА и кулинарна дестинация.

На разположение на гостите са 3 басейна с минерална вода, от които единият е за деца.

 

Помислено е и за място за игри за най-малките.

 

Представителите на медиите се запознаха намясто с възможностите на хотела, в който вече прекарват почивката си близо 300 гости от Германия, Белгия, Франция, Великобритания, Полша, Русия, Иран и България.  Той разполага с 230 стаи и апартаменти, 2 ресторанта, от които основният е с 500 места. Вторият е на известния шеф Андре Токев и в него могат да се опитат уникални негови кулинарни специалитети. В непосредствена близост е разположена и изискана бална зала, подходяща както за елегантно светско събитие, така и за сватбени тържества. За гостите има също 4 бара, 3 басейна с минерална вода, СПА център със сауна, парна баня и масаж, зона за развлечения за деца и възрастни с билярд, джаги и тенис на маса. Предвидени са и зали за конферентен туризъм.

Зоната за развлечения предлага възможности за билярд, джаги и тенис на маса.

 

Условията за фитнес са превъзходни.

 

Непосредствено до „Астор Гардън“ се намира термален комплекс Aquahouse Thermal & Beach, предлагащ многообразие от възможности за релакс, възстановяване, спорт и забавления.

В СПА центъра с гореща минерална вода има сауна, парна баня и масаж.

 

Хотелът е един от ключовите инвестиционни проекти от дългосрочните планове за развитие на курорта като целогодишна морска, СПА и кулинарна дестинация, каза изпълнителният директор на  „Св.св. Константин и Елена холдинг“ АД Елена Косева (вляво).

 

„Откриването на модерния хотел съвпада с честването на 110-годишнината на курорта Св. св. Константин и Елена като морска и СПА дестинация, подчерта Елена Косева. - С него започва историята на морския туризъм и курортното дело в България. Това, което ние правим, е да съхраним традициите и да надградим направеното досега в туризма“, каза още Елена Косева.

Така изглежда хотелската стая за двама.

 

Шеф Токев предлага в ресторанта си само уникални ястия по негови рецепти.

 

За интереса към хотела говори и фактът, че вече са направени резервации и за зимния сезон.

 

Ставри Таргов

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна