IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
14:09 | 7 август 2018
Обновен: 11:42 | 10 април 2024

Започва кампания срещу опасните селфита върху влакове

В училищата ще раздават брошури в опит да бъде пресечена екстремната мода

По материала работи: Пламен Янков
Започва кампания срещу опасните селфита върху влакове

Националната компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) и Агенцията за закрила на детето с кампания в училищата започват кампания срещу екстремната мода младежи да си правят селфи върху покрива на влак, съобщи bTV.

 

„Това е един проводник, но в него тече електрическа енергия, която е 25 хиляди волта. Два метра е безопасното разстояние, всяко приближаване под тези два метра до самия кабел и до конструкциите, които го държат е опасно от удар от волтовата дъга”, предупреди инж. Неделчо Спасов от Инспектората по безопасност към НКЖИ.

 

От Агенцията за закрила на детето и НКЖИ се опитват да убедят младежите, че рискът за живота в името на един кадър не е смелост, а безумна опасност. 

 

На всички вагони, които разполагат с технологични стълби и са лесни за покачване, има знаци, които забраняват качването и предупреждават за опасност. Но децата търсят точно тази опасност.

 

Брошурите, подготвени от ДАЗД, ще бъдат раздавани в училищата. От началото на учебната години по всички гари ще бъдат разлепени плакати с безплатния телефон за деца в риск 116 111.

Коментари

Новини Варна