IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:27 | 17 август 2018
Обновен: 12:13 | 21 април 2024

Прокуратурата проверява вълнолома на Морска гара

Това обяви районният прокурор Красимир Конов

По материала работи: Слав Велев
Прокуратурата проверява вълнолома на Морска гара

Районната прокуратура във Варна назначи проверка на вълнолома, от който на 15 август в морето паднаха две момчета на 13 и 14 години и загубиха живота си. Това обяви районният прокурор Красимир Конов.

 

„Проверката ще обхване състоянието на самия вълнолом като съоръжение, както и какви мероприятия се вземат за укрепването и за обезопасяването на съоръжението. Не е задължително да приключи със становище, че има извършено някакво престъпление в тази връзка. Просто искаме да имаме яснота за състоянието на вълнолома“, заяви прокурор Конов.

 

Той сподели също, че няма за какво да бъде вменявана вина в родителите на децата за жестокия инцидент. „Касае се за деца на възраст между 12 и 15 години. Всички сме били на тези години, знаем какво сме правили. Искам да помоля всички да не обвиняват безпочвено и да не бъдат съдници на никого“, каза още районния прокурор. Той допълни, че в двумесечен срок трябва да завърши разследването на инцидента и прокуратурата ще се произнесе с акт по същество.

 

НИКОЛА ДИМИТРОВ

 

Четете още: 

Коментари

Новини Варна