IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
12:54 | 21 август 2018
Обновен: 00:06 | 3 април 2024

Започват проверки на пожарните

Инцидентът с огнеборец от 17 август е четвъртият за последните 18 месеца

По материала работи: Слав Велев
снимка: Ели Маринова

Синдикалната федерация на служителите в МВР излезе с отворено писмо с въпроси за безопасността на новите пожарни коли, купени със средства по програма "Околна среда".Повод за това е инцидентът от 17 август, при който загина пожарникар. Катастрофата стана в района на Куклен и повдигна въпроса: "Опасни ли са пожарните коли?".

 

"Само за последните 18 месеца това е четвъртият инцидент с такъв модел. Това ни провокира да поискаме проверка. Най-вече и трагедията, при която загина нашият колега Илиян", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR заместник-председателят на Синдикална федерация в МВР Ивайло Димитров.Toй посочи, че освен инцидентите, случили се у нас, са известни още два, единият от които в Германия през август 2017 г., при който същият вид автомобил се преобръща, удря се в стена, вследствие на което загива пожарникар.Според експертизата при преобръщането на пожарната кола в Германия автомобилът се е движил с 30 км, допълни Димитров.Синдикалната федерация на служителите на МВР искат да бъде направена експертиза, която да установи дали има технически проблем с новите пожарни коли.

 

Четете още: Спипаха пиян таксиметров шофьор зад волана във Варна

Коментари

Новини Варна