IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
12:41 | 30 август 2018
Обновен: 07:44 | 21 април 2024

Пътища-убийци дебнат и във Варненско

За Добрич и Бургас се пътува най-рисково, счита областният управител Стоян Пасев

По материала работи: Борис Проданов
Пътища-убийци дебнат и във Варненско

Пътищата Варна – Добрич и Варна – Бургас, са най-опасни. Това сподели за Медийна група „Черно море“ областният управител Стоян Пасев.

 

„Тези пътища са изключително натоварени. Пътят за Добрич мина ремонт, което пък обуславя висока скорост. Всичко опира до самосъзнанието на хората. Има смъртни случаи на пътя за Бургас, който е в Топ 3 в България за най-голям трафик и най-много катастрофи. И не само през летния сезон. За мен, като областен управител, най-важно е да се направи автомагистрала „Черно море“. Уви, „Хемус“ е с предимство“, каза областният.

 

Той е подавал нееднократно сигнали. На околовръстното на Яребична задължително трябва да се направи и кръгово. Там има често катастрофи, а именно те показват къде са проблемните участъци.

 

Стоян Пасев счита, че разковничето е в новите региони, защото областните управители няма как да влияят на институциите. „Не можем да въздействаме нито на АПИ, нито на общините, или по-скоро на министерствата. Ние по-скоро изпълняваме, отколкото да възлагаме. През нас минават докладите“, категоричен е областният управител.

 

За Аспарухов мост той е убеден, че ремонт е необходим.

 

„Специалистите са казали, че между 50 и 100 г. има годност, което е голям период за мост. В Италия се видя, че не е така. Нашият е един от най-големите на територията на държавата и единствена връзка между севера и юга във Варна“, добави Стоян Пасев.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Стоян Пасев: На крайбрежната алея държавата задължително трябва да направи брегоукрепване

Коментари

Новини Варна