Без книжка и с два акта е 25-годишният шофьор, убил Мартин Чикалов
Понеделник, привечер, неправоспособният водач блъсна с БМВ велосипедиста на бул. „Приморски“
Публикувана: 12 Sep 2018 | 12:29

Снимка авторът

 

 

От 3 до 15 години грозят шофьора на БМВ, който в понеделник привечер блъсна велосипедист на бул. "Приморски" във Варна, който в последствие почина от раните си в болница. Виновният водач се е предал в полицията с адвокат вчера в следобедните часове, като веднага след задържането му са взети проби за наличие на упойващи вещества в кръвта му. Той е на 25 години, но неправоспособност с два акта за управление на МПС без шофьорска книжка. Първият е от 2010 година, когато е бил на 17 години, а вторият от 2017 година.

 

Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, като веднага след инцидента е избягал от местопроизшествието. По делото са разпитани множество свидетели и са назначени редица експертизи, съобщи окръжният прокурор Радослав Лазаров. Той допълни, че инцидентът е станал в близост до пешеходна пътека, но не на самата нея. Шофьорът е задържан за 72 часа. 

 

Припомняме, че 39-годишният велосипедист, който почина след тежкия инцидент е Мартин Чикалов - талантлив балетист от Държавна опера - Варна.

 

Никола Димитров 

Коментари ( 0 )