IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
10:09 | 12 септември 2018
Обновен: 06:00 | 5 април 2024

Полицията с нови мерки за безопасност за новата учебна година

С директорите на детските градини и училищата на работни срещи ще се съгласуват действия по обезпечаване на обществения ред

По материала работи: Пламен Янков
Полицията с нови мерки за безопасност за новата учебна година

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

Полицията предприема нови мерки за безопасност за новата учебна 2018/2019 година. Те ще бъдат оповестени на брифинг по-късно през днешния ден, съобщават от телевизия Bulgaria ON AIR, цитирани от dnes.bg.

 

С директорите на детските градини и училищата на работни срещи ще се съгласуват съвместните действия по обезпечаване на обществения ред и сигурността в техните райони. Срещите ще се проведат с представители на Регионалните управления на образованието към Министерство на образованието и науката и кметовете на общините. 

 

Ще се вземат предвид възможностите за допълнителни мерки за физическа защита, начините на охрана, пропускателния режим и предотвратяване на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година.

 

Ще се актуализират и начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления на МВР. В срещите задължително ще вземат участие полицейски, младши полицейски инспектори (ПИ, МлПИ) и инспектори от детска педагогическа стая.

 

Подготвени са планове за разпределение на полицейските сили в началото на учебната година, засилено присъствие около учебните заведения и на рискови места с интензивно движение на ученици, съобщават от областните дирекции на МВР. 
 

Във вразка със Седмицата за превенция на детската пътна безопасност и предстоящото откриването на новата учебна година до 14 септември от служители на "Пътна полиция” съвместно с представители на общините и кметствата, а при необходимост и на областната управа, в районите на всички детски и учебни заведения се правят огледи за изправността на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради, пешеходните ограждения. За всички констатирани нередности ще се изготвят предписания до съответните компетентни органи.

 

Тази година началото на новата учебна година ще бъде на 17 септември.

Коментари

Новини Варна