IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
10:32 | 14 септември 2018
Обновен: 21:10 | 23 април 2024

Хиляди вярващи изпълниха Кръстова гора

Мястото има чудодейна сила и хората идват с надежда за изцеление

По материала работи: Пламен Янков
Хиляди вярващи изпълниха Кръстова гора

Снимка bTV

 

 

И тази година на Кръстовден хиляди вярващи се събраха в местността Кръстова гора в Родопите, където традиционно се отслужва Света литургия и се излага за поклонение частица от разпятието на Христос.

 

Хората вярват, че мястото има чудодейна сила и всяка година се събират с надеждата за чудо, предаде Bulgaria ON AIR, цитирана от dnes.bg.

 

Хиляди миряни дойдоха да посрещнат празника в местността в Родопите. Вчера множеството посрещна пловдивския митрополит отец Николай, който води службата цяла нощ - от 23 часа снощи до към 2:30 часа през нощта.

 

"Всяка година ние честваме този празник, идват хиляди миряни, които са свидетели на факта, че тук се диша много по-добре. Пожелавам на хората винаги да носят в сърцата си спомена за Бога и Кръстова гора", сподели пред Bulgaria ON AIR отец Серафим, който от 12 години служи в манастира на Кръстова гора.

 

След доста студената нощ небето тази сутрин е ясно и се очертава един слънчев ден. Хората започват да се разотиват, но има неофициална традиция, според която повечето се отбиват до Бачковския манастир, за да запалят свещ и да се помолят за здраве.

Коментари

Новини Варна