Полицаи край всяко варненско училище в пиковите часове през новата учебна година
Целта е максимално да се обезпечи безопасността и да се ограничат инцидентите с малчугани
Публикувана: 14 Sep 2018 | 13:07

През новата учебна година ще има полицейски екипи във всеки учебен ден край всяко едно училище, съобщиха на пресконференция от Областната дирекция на МВР-Варна. Засиленото присъствие на униформени ще бъде в пиковите часове – сутрин, по обяд и вечер, когато децата отиват или си тръгват от учебни занятия. Целта е максимално да се обезпечи безопасността им и да се ограничат инцидентите с малчугани.

 

По повод на започващата учебна година полицията стартира акция „Децата тръгват на училище“. „На първия учебен ден ще има поне по 2-3 полицаи във всяко училище за максимално добра охрана“, обясни гл. инспектор Илиян Илиев, н-к на сектор „Охранителна полиция“.

 

„Децата до 18 години са сред най-уязвимите участници в движението“, припомни пък гл. инспектор Петко Камбуров, началник на сектор “Пътна полиция” – Варна. Той съобщи, че в началото на лятото е извършена проверка на пътната маркировка, сигнализацията и оградните съоръжения край всяко варненско училище. „Там, където имаше нужда, бяха направени предписания. В края на август и началото на септември се извърши нова проверка. На места все още има неизправности, които обаче ще се отстранят“, допълни гл. инспектор Камбуров.

 

НИКОЛА ДИМИТРОВ

Коментари ( 0 )