IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
12:49 | 18 септември 2018
Обновен: 17:23 | 27 март 2024

71% oт българите искат връщане на задължителната казарма

Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти

По материала работи: Слав Велев
71% oт българите искат връщане на задължителната казарма

71% от българите искат връщане на задължителната казарма, а 82% са за възстановяване на строителни войски. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти, позовавайки се на данни от проучване.

 

Министърът допълни, че подкрепя искането на Съюза на офицерите и сержантите от запаса за свикване на Референдум за връщане на задължителната наборна военна служба. Той бе категоричен, че въпросът за връщането на казармата ще бъде решен, ако не в неговия мандат, след това, пише dariknews.bg.

 

Каракачанов даде пример със Скандинавските страни, които са върнали наборната военна служба и с Австрия, която има деветмесечна наборна военна служба и обсъжда тя да бъде увеличена на 12 месеца.

 

28 години в Българската армия се правят промени, които не се съгласуват с военното ръководство и военната експертиза, посочи Красимир Каракачанов.

 

По-голямата част от обществото подкрепя връщането на казармата, изтъкна военният министър.

 

Министърът на отбраната каза още, че подкрепя искането на офицерите и сержантите от запаса да се свика референдум за връщане на задължителната казарма.

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна