IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Избрано
15:24 | 24 септември 2018
Обновен: 21:07 | 23 април 2024

Хиляди българи в Одрин на пазар

Търговците: Много клиенти, купуват всичко, доволни сме!

По материала работи: Слав Велев
Хиляди българи в Одрин на пазар

Снимка: Facebook

Хиляди българи се стекоха в Одрин в почивните дни на националния празник на България, Деня на независимостта.Според информации в местните медии през трите почивни дни в града са пристигнали хиляди българи със стотици автобуси, предаде БТА.

 

"Хотелите в Одрин през тези дни се запълниха на 100%. Българите масово пазаруват в одринските магазини, на откритите пазари в града, пълнят ресторантите и заведенията. Купуват с кашони хранителни стоки, домашни потреби и всичко, каквото има на пазара. Хиляди българи се наслаждават на хубавото време, на почивните дни и в същото време си пазаруват всичко, от каквото имат нужда и при това много евтино заради девалвацията на лирата и повишената стойност на българския лев спрямо лирата", пишат медиите.

 

Одринските търговци посочват, че са особено доволни от наплива на съседите."Клиенти дал господ, да са живи и здрави съседите. Не можем да вдигнем глава, непрекъснато зареждаме магазините. Купуват и на едро, и на дребно. Особено бързо се разграбват пресните зеленчуци и плодове", казват те.През уикендите също много българи идват да пазаруват в Одрин, отбелязват медиите в южната ни съседка.

 

dnes.bg/

Четете още: Над 30 т негодни храни са конфискувани през август

Коментари

Новини Варна