IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
08:00 | 8 октомври 2018
Обновен: 11:14 | 18 април 2024

Премиерът иска Институтът по криминалистика да е като по филмите

Колкото трябва ще се заделят пари, най-съвременното, което има, трябва да се купи, каза Бойко Борисов

По материала работи: Борис Проданов
Премиерът иска Институтът по криминалистика да е като по филмите

Искам Института по криминалистика да го направим такъв, какъвто го гледате по филмите. Колкото трябва ще се заделят пари, най-съвременното, което има, трябва да се купи. Това заяви премиерът Бойко Борисов на Националното съвещание на МВР.

 

На националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи думата взеха и главният прокурор Сотир Цацаров, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, вътрешният министър Младен Маринов.

 

За полицая е необходимо техническо обезпечение, за да си върши работата. Посоката, в която се върви в последната година и половина за увеличаване доходите на полицая, това е правилната посока, заяви вицепремиерът министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Според него, държавата е длъжник на полицая в последния четвърт век. Това, което наблюдаваме години наред, а именно полицаят да е обект на агресия, в това число и словесна агресия, е абсолютно недопустимо, коментира военният министър.

 

„Не съм позволил никакви политически чистки или каквото и да било, за да запазим професионалния състав“, подчерта премиерът Бойко Борисов. Всеки един директор си знае населените места, знае колко патрула и полицаи има и не може да ме убедите, че не можете в 2, 3 или 4 села да направите график за по няколко часа полицаите да респектират, да организират. И камери се купуват, подчерта премиерът и беше категоричен, че тази тема трябва да се затвори.

 

Не може да мрат хора по улицата. Петък, неделя - като гледате магистралите и трафика, виждате какво става по пътищата. Организира се движението и трудно се поема този трафик. Ако не бяха магистралите, не знам тези милиони коли как щяха да се движат по двулентови пътища, отбеляза Борисов.

 

Той се обърна към полицаите с думите: „Превишена скорост, пиян, наркотици, задържате. Онзи ден, когато един пиян го бяха пуснали - какво да се похвалим, че сме задържали еди кой си. Един такъв случай и всичко досега, което сме вършили, става нула. Не може областните дирекции да не знаят по магазините какво се продава”. Толкова елементарно може да ги изловите. Този, който не иска да се занимава с това, вече може спокойно да си отива, обърна се Борисов към служителите на икономическа полиция.

 

„Елементарно. Това, че се правят добри операции, потъва на фона на това. Убеден съм, че колегите от Криминална полиция ще разкрият убийството в Русе. Въпрос на време е да се разкрие убийството. Искам институтът по криминалистика да го направим такъв, какъвто го гледате по филмите. Колкото трябва ще се заделят пари, най-съвременното, което има, трябва да се купи”, коментира Борисов.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Цацаров предлага нов модел на полицейско присъствие по места

 

Коментари

Новини Варна