IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избрано
09:44 | 18 октомври 2018
Обновен: 20:56 | 23 април 2024

Над 38 сигнала са реагирали мобилните полицейски екипи в селата във Варненско

Данните са за първите девет месеца на 2018

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

В изпълнение на плана за противодействие на конвенционалната престъпност на МВР, въведената от ръководството на ОД на МВР във Варна организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта, продължава да дава своите резултати. Сформираните мобилни екипи за посещения в населени места без постоянно полицейско присъствие, с участието на служители от отделите „Криминална полиция” и „Охранителна полиция”, продължават по график да реализират срещи с жители на населените места и представители на местната власт, по време на които могат да бъдат поставени актуални проблеми и да бъдат подавани сигнали за престъпления или различни нарушения.

 

За първите девет месеца на 2018 година са сформирани 50 мобилни екипа, които са извършили 220 посещения. При посещенията са получени 38 сигнала за престъпления и нарушения, по които са предприети необходимите законови мерки.

 

Графикът за приема на мобилните екипи предварително е оповестен на видно място в съответното село, както и на електронния сайт на ОДМВР – Варна, в раздел „Новини”.

Коментари

Новини Варна