IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
11:57 | 22 октомври 2018
Обновен: 15:34 | 15 април 2024

Идва циганско лято – през уикенда температурите над 20°C

Златната есен ще се задържи още малко, преди да облечем топлите дрехи

По материала работи: Деян Михайлов
Идва циганско лято – през уикенда температурите над 20°C

Метеоролозите предупредиха, че към страната ни са се запътили големи студове, но палачинката пак се обърна!

 

Валежите и ниските температури се отлагат с още малко – идва циганско лято.

 

В първите три дни от новата седмица температурите ще се задържат около 14 до 18 градуса, като в четвъртък се очаква живакът да падне до 10.

 

Още в петък, обаче, над Балканите ще започне ново затопляне и то точно докато хората вече са започнали да прибират по-леките си дрехи.

 

Очаква се в последните дни от седмицата времето на стария полуостров да се затопли значително – много слънчеви часове и значително повишаване на температурите. В края на седмицата и последните няколко дни на октомври циганското лято отново ще се завърне, а живакът в термометъра ще скочи до и над 20 градуса.

 

Дотогава, обаче, се очаква времето да се задържи предимно хладно. Няма да има силен вятър, който да създава неприятно усещане. Днес и утре ще бъде спокойно, след което от север в сряда и четвъртък ще се спусне доста студен въздух, който ще понижи температурата, предупреди синоптикът Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

 

Във вторник те ще бъдат между 9 и 16 градуса, а сряда ще започне със спокойно време и доста слънце, но постепенно ще се заоблачава от северозапад.

 

В четвъртък над цялата страна ще застудее, ще превали над планините, включително и сняг. Тогава температурите ще бъдат от 7 до 10-12 градуса, а на места вятърът ще достига 70-80 км/ч, предупреди Матев.

 

Това, обаче, не бива да притеснява никого! Златната есен ще се задържи още малко, преди трайно да облечем топлите дрехи и да заменим бирата с червено вино.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна