IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
12:02 | 5 ноември 2018
Обновен: 13:48 | 2 май 2024

Шофьорите на таксита във Варна решени да вдигнат цените

През деня тарифата ще стане левче, нощем ще се возим за 1,20 лв./км

По материала работи: Борис Проданов
Шофьорите на таксита във Варна решени да вдигнат цените

Таксиметровият бранш в морската столица иска да се възползва от правото си да определя цените на пазарен принцип и в ултимативен писмен вид постави пред телефонните централи на Варна искане за актуализиране на тарифите. В момента ставките са определени по минималните, гласувани от Общинския съвет – 75 ст./км дневна и 85 ст./км нощна. Шофьори на жълтите коли след събрание на 31 октомври обаче са обявили с декларация до шефовете на централите, че вече нямат намерение да предлагат услугата под себестойност и ще работят по нови цени – 1 лв./км през деня и 1,20 лв. нощем.

 

Това не противоречи с наредбите, защото максималните тарифи за Варна са съответно 2 и 3 лв./км. Браншът заявява, че е склонен да чака до 7 ноември отговор от ръководствата на централите и ако до обед в сряда няма положителна развръзка, ще спре да обслужва поръчките по минималните цени до удовлетворяване на исканията, става ясно от публикации във „Фейсбук“.

 

За същия ден в 15 ч. е предвидено масово събиране на водачи на таксиметрови коли на паркинга срещу „Дом Младост“. Там ще се реши какви да са следващите стъпки на недоволство, ако от централите не реагират с повишаване на цените.

 

Още по темата: Минимум левче на километър искат таксиджиите във Варна

Коментари

Новини Варна