IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избрано
18:47 | 8 ноември 2018
Обновен: 13:49 | 2 май 2024

Варна получи голямо признание от Европейската СПА асоциация

Бордът на ЕСПА се събра в курорта Св. св. Константин и Елена

По материала работи: Борис Проданов
Варна получи голямо признание от Европейската СПА асоциация

КАТО ЧАСТ ОТ ПРАЗНИЧНАТА ПРОГРАМА, ПОСВЕТЕНА НА 110-ГОДИШНИНАТА НА КК СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА, в рамките на Борда на Европейската СПА асоциация се проведе кръгла маса „Варна – целогодишна дестинация за здравен и медицински туризъм“.

Снимка АВТОРЪТ

 

Дискусия на тема „Варна – целогодишна дестинация за здравен и медицински туризъм“ се проведе в хотел „Астор Гардън“. Кръглата маса е част от празничната програма, посветена на 110-годишнината на кк Св. св. Константин и Елена и се реализира в рамките на Борда на Европейската СПА асоциация, чийто домакин е най-старият български морски курорт от 7 до 9 ноември.

 

В рамките на събитието Варна получи голямо признание от Европейската СПА асоциация. За „Най-иновативен СПА комплекс“ беше отличен AQUAHOUSE Thermal&Beach . Специалната награда на ЕСПА отиде при Медицинския университет „Проф. Параскев Стоянов“ за магистърската им програма „Рехабилитация, уелнес и СПА“. Получи я проф. Тодорка Костадинова - зам.-ректор на МУ – Варна, за международно сътрудничество, акредитация и качество. Отличията бяха присъдени по време на годишния конгрес на ЕСПА в Холандия по-рано тази година.

 

Тиери Дюбоа – президент на ЕСПА, сподели: „Винаги сме добре дошли в България. Знаем, че Вие, българите, винаги сте отворени за нови и добри идеи!“.

 

Присъстваха още вицепрезидентите на ЕСПА Сийка Кацарова (България), Гунлаугур Йонсон (Исландия) и д-р Янка Жалезакова (Словакия), членове на борда на ЕСПА от Португалия, Унгария, Франция, Италия, Словения, Холандия, Сърбия, Хърватия и Румъния, Коста Базитов - зам.-кмет на община Варна, представители на университети, браншови организации в сферата на туризма.

 

На събитието бе презентиран кк Св. св. Константин и Елена от създаването му, до днес. „Минералните води в комплекса, ценни със своя състав и лековити свойства, привличат туристи от цял свят“, беше посочено в представянето.

 

Мариана Стойкова

 

Коментари

Новини Варна