IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Избрано
19:59 | 15 ноември 2018
Обновен: 05:17 | 24 март 2024

Зимата настъпва: Очаква се сняг в Североизточна България и Предбалкана

Бъдете внимателни, ако пътувате в планината

По материала работи: Пламен Янков
Зимата настъпва: Очаква се сняг в Североизточна България и Предбалкана

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

Сняг по пътищата в Стара планина и в Родопите. Шофьорите на камионите се наложи дори да слагат вериги, пише Нова. За това информират водачи, които се движат по маршрута. Според дежурната част на областното пътно управление в Смолян, измерената снежна покривка там е около 3 см, като сняг вали в районите на Пампорово и Рожен.

 

На този етап няма сигнали за закъсали автомобили. Областното пътно управление е в готовност да реагира. Но шофьорите се оплакват, че на места в района на Пампорово има хлъзгави участъци и колите поднасят.

 

Усложнената обстановка се запазва и утре, тъй като преди обяд и около обяд са възможни превалявания дори и от сняг в Североизточна България и в Предбалкана. Сутринта температурите ще бъдат изключително ниски и е вероятно да има заледяване по планинските проходи, затова бъдете внимателни, ако пътувате в планината.


Следващата порция валежи ще започне от неделя вечерта и през следващата седмица очакваме по-значителни снеговалежи в голяма част от страната.

Коментари

Новини Варна