IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избрано
16:07 | 19 ноември 2018
Обновен: 19:47 | 27 март 2024

Националите по киокушин се подготвят за европейското и мондиала във Варна

Сенсей Захари Дамянов: Надявам се всеки да покаже най-високите си качества

По материала работи: Борис Проданов
Националите по киокушин се подготвят за европейското и мондиала във Варна

Българският национален отбор по киокушин стартира в Двореца на културата и спорта финалния етап от подготовката си преди двата големи международни форума, Варна ще е домакин на  ІІ европейско първенство за мъже, жени и ветерани и на VІ открито световно първенство за юноши и девойки.

 

Тренировъчният лагер на Българската карате киокушин федерация

(организатор и на шампионатите) започна на 19 ноември и ще продължи до началото на състезанието, а заниманията всеки ден ще са двуразови, съобщи за Медийна група „Черно море“ треньорът на националния отбор сенсей Захари Дамянов.

СЕНСЕЙ ЗАХАРИ ДАМЯНОВ Е ДОВОЛЕН, че има един от най-силните отбори на планетата под свое ръководство.

 

„Имаме участници почти във всяка категория, даже при юношите по няколко в категория и, естествено, фаворити за спечелването на повечето титли сме ние, руснаците, японците, украинците. Надявам се всеки един състезател да покаже най-високите си качества и да завоюва най-високи медали. Какво да очаква публиката тук, в Двореца на културата и спорта? Ами – зрелищни битки!“

 

Част от националния отбор са и двама от европейските шампиони

от Калининград – Любомира Николова и Георги Дойчев.

„Това ми е за тази година най-голямото постижение и се надявам сега на предстоящото да дублираме“, каза Георги Дойчев.

„Предната година също станах европейски шампион и тази година защитих титлата си, което за мен е голямо постижение. Тепърва навлизам на жени и сега се надявам на предстоящото европейско да се представим добре като домакини. Сега ще подобрим моята техника, въздух, бързина. Нещата, които може би ми липсват, да ги допълним“,  добави и Любомира Николова.

ЛЮБОМИРА НИКОЛОВА И ГЕОРГИ ДОЙЧЕВ СА СРЕД НАДЕЖДИТЕ ни за златно представяне на татамито.

 

Очаква се над 1000 участници от повече от 24 държави

да пристигнат в морската столица за оспорваните срещи в двата големи международни форума. За първи път ще се организира такъв голям турнир – едновременно мъже и жени и ветерани и юноши и девойки по едно и също време. България досега е била домакин или само на световно първенство, или само на европейско.

СЕНСЕЙ ЖИВКО АНДРЕЕВ (ВЛЯВО) показва техники на състезателите.

 

Новите световни и европейски шампиони в най-твърдия боен стил ще бъдат определени във Варна от 7 до 9 декември. Домакин на надпреварата е именно Дворецът на културата и спорта, а входът и за трите състезателни дни е свободен.

 

Полина Петрова

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: БККФ и KWU организират двете най-мащабни първенства по карате киокушин досега през декември във Варна

Коментари

Новини Варна