IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
17:04 | 9 декември 2018
Обновен: 07:26 | 17 април 2024

Кристиян Дойчев спечели европейска титла по киокушин във Варна!

Той победи във финала с травма на ръката

По материала работи: Борис Проданов
Кристиян Дойчев спечели европейска титла по киокушин във Варна!

Вицешампионска титла и 3 бронзови отличия е равносметката за България от световното първенство по киокушин за подрастващи, а от европейското за мъже, жени и ветерани активът ни е 1 златен, 2 сребърни и 7 бронзови медала. И двата шампионата се проведоха в Двореца на културата и спорта във Варна. Така с общ актив от 14 отличия Българската карате киокушин федерация отново се утвърди като една от големите сили на планетата. Златото спечели Кристиян Дойчев, който смаза руснак на финала.

 

На полуфиналите Дилян Николов победи съперника си Ромуалдас Ауга от Литва в кат. до 60 кг и за титлата излезе на Серго Мовесиян от Грузия. Димитър Димитров (75 кг) също надделя над противника си от Беларус, а Кристиян Дойчев беше изключително убедителен срещу Юстинас Квиетка от Литва и продължи след единодушно съдийско решение при 85-килограмовите. Много оспорвана бе срещата на брат му – Георги Дойчев (80 кг), който се изправи срещу румънеца Каталин Мокану. Битката между двамата бе много здрава и дори получиха по едно наказание за опасни удари. Победителят бе решен, след като съдиите на два пъти даваха равенство и допълнителни минути. За съжаление крайният успех бе присъден на румънецът с единодушно решение. Поражения претърпяха още Стилиян Петков (60 кг), Иван Команов (70 кг), Георги Иванов (95 кг) и Христо Георгиев (+95 кг).

 

И двете ни представителки при дамите – Красимира Мирева и Любомира Николова, не успяха да стигнат до финал, след като отстъпиха в полуфиналните си двубои.

 

На финала Дилян Николов направи равностоен мач на Серго Мовесиян (Грузия). Размяна на удари, техника – на татамито имаше всичко. Но в последните секунди грузинецът беше по-активен и това му донесе титлата.

 

Димитър Димитров срещна Артьом Назартиям (Русия) във втория опит на българския тим да покори върха. Но руснакът стоеше стабилно и флагчетата бяха вдигнати за него.

Кристиян Дойчев също игра финал с руснак – Гнел Арамиян. Той излезе с травмирана лява ръка, но направи прекрасен двубой. След продължение, в което и двамата стояха наравно, той атакува в последните секунди, което му донесе златото в категорията!

 

Още по темата: България има трима финалисти на европейското по киокушин във Варна

 

Снимки Димитър Кьосемарлиев и Фейсбук

Коментари

Новини Варна