IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
16:04 | 17 декември 2018
Обновен: 21:48 | 24 април 2024

Такситата във Варна поскъпват

Ще повлияе ли това върху качеството на услугата?

По материала работи: Ставри Таргов
Такситата във Варна поскъпват

Такситата във Варна да возят на минимални цени 88 стотинки на километър и 98 стотинки нощно време. Това реши на свое заседание постоянната комисия по транспорт към Общинския съвет във Варна.

 

Досегашните цени бяха съответно 75 стотинки и 85 стотинки на километър. Т.е., увеличението е с по 13 стотинки за дневна и за нощна тарифа. Предложението за поскъпването трябва да бъде одобрено на предстоящата сесия на ОбС – Варна, след това има двуседмичен срок на обжалване.

 

Транспортната комисия взе решението си след продължили близо час дебати, в които бяха изслушани представители на таксиметровия бранш. Както е известно, те организираха протести с мотива, че не могат да работят постоянно на загуба. Предложенията за промяна на цените бяха 5, като бяха взети под внимание най-ниските мотивирани тарифи.


Представители на таксиметровите фирми предупредиха, че има отлив на кадри от професията, но в същото време стана ясно, че през т.г. има увеличение с 25 – 30% на броя на издадените разрешителни.

 

Председателят на независимия транспортен синдикат „Авто 94“ Димчо Иванов бе помолен да легигимира своята организация и да представи актуални данни за членската й маса. Това трябва да стане най-късно до предстоящата сесия на ОбС – Варна. Според Иванов синдикатът обединява над 1000 членове в морската столица и над 7000 в страната, което обаче бе подложено на съмнение.  

 

След гласуването на решението председателят на Общинският съвет Тодор Балабанов благодари за дебата и апелира за повишаване на качеството на услугата.

 

В последно време читатели на Медийна група „Черно море“ алармират, че във Варна вече е трудно да се наемат таксита след 17 часа, а в диапазона 20 – 22 часа – направо невъзможно. Някои от тях споделят, че от централите отказват коли дори и за болен човек.

 

Въпросът, който те задават, е дали с увеличението ще се повиши качеството на обслужването – както по отношение на чистота в автомобилите, така и за миризмата на цигари и неподходящата музика в жълтите автомобили.

 

Ставри Таргов

 

Още по темата    Таксиметрови шофьори спират да приемат поръчки
 

 

Коментари

Новини Варна