IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Избрано
07:50 | 19 декември 2018
Обновен: 15:24 | 15 април 2024

ОбС – Варна, се събира днес за 36-ата си сесия

Случващото се в местния парламент може да проследите от 9 ч. само в ефира на тв „Черно море“ и онлайн

По материала работи: Пламен Янков
ОбС – Варна, се събира днес за 36-ата си сесия

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

Тридесет и шестото заседание на Общински съвет – Варна започва в 9 ч. днес в зала „Пленарна“. В предварителния дневен ред са включени 18 т., но той може да бъде променен. Местният парламент заседава за последно за 2018 г. и ако дневният ред не бъде изчерпан, сесията ще продължи и утре пак от 9 ч.

 

Акцент е актуализацията на общинския бюджет за 2018 г. Съветниците трябва да разрешат финансирането и започването на проекти от спортната, културната и социалната инфраструктура на града. Такса смет се запазва и за 2019-а и ще бъде гласувана в зала „Пленарна“.


Теренът за новата Математическа гимназия е предоставен на Варна и Общинският съвет трябва да одобри вземането му. Увеличава се капиталът на общинските дружества, но трябва да се определи и какъв дивидент ще преведат на бюджета на морската столица.


Таксиметровите шофьори са на път да извоюват повишаване на цените на километър пробег през деня и нощта. Дали обаче местния парламент ще увеличи тарифите?


Новите правила за класиране и прием в целодневните детски ясли също зависят от вота на съветниците.


Случващото се в местния парламент може да проследите от 9 ч. само в ефира на тв „Черно море“ и онлайн на www.chernomore.bg

Коментари

Новини Варна