IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
14:06 | 7 януари 2019
Обновен: 18:15 | 11 април 2024

Пътят до Златни пясъци става общински

Кметът на Варна: Не се притеснявайте за винетки в обхвата на града

По материала работи: Борис Проданов
Пътят до Златни пясъци става общински

„Не се притеснявайте за винетки до Тополи и Златни пясъци“, категоричен беше кметът на Варна Иван Портних на брифинг в общината с медиите навръх имения си ден.

 

След приключване на ремонта на пътя до Златните той трябва да бъде прехвърлен от републиканската пътна мрежа в общинската, както е по обхвата на общия устройствен план. Това важи за пътищата до Звездица, Константиново, Тополи, Казашко и летището.

 

Има договореност за това и кметът счита, че е разумно те да бъдат поддържани от общината. Със сигурност ще има необходимост от допълнителни средства в бюджета на община Варна, но не е нещо, с което да не можем да се справим, допълни Иван Портних.

 

Казусът е от 2004 г., но вече има управленска воля за разрешаването му.

 

Кметът поясни, че по пътя Варна – Златни пясъци трябва да бъдат подменени водопроводи, които минават под частни имоти, къщи и вили. Авариите създават сериозни проблеми. Процесът няма да приключи по-рано от 2020 г., но кметът увери, че не е необходима винетка. 

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Общинският съвет ще трябва да реши за винетките до Тополи и Златните

Коментари

Новини Варна