IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
08:02 | 14 януари 2019
Обновен: 17:12 | 27 март 2024

Започва топла седмица, градусите след сряда гонят 10°C

Най-студено ще бъде във вторник, утре слаб сняг само на запад

По материала работи: Юлиян Атанасов
Започва топла седмица, градусите след сряда гонят 10°C

Сравнително топла за средата на януари ще бъде следващата седмица, сочи прогнозата за времето на НИМХ.От сряда предстои по-сериозно затопляне, като на много места в края на работната седмица градусите ще наближат и достигнат 10°C. В София обаче температурите ще останат по-ниски, като едва ли ще надвишат 5 градуса. Въпреки това в сряда и четвъртък и в столицата се очакват повече слънчеви часове.Седмицата обаче ще започне с по-хладно време. През тази нощ над по-голямата част от страната ще има временно разкъсване и намаление на облачността. Още преди обяд от запад отново ще се заоблачи и на отделни места в Западна България ще превали слаб сняг, в северозападните райони за кратко снегът ще е примесен с дъжд и ще има условия за поледици.Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Температурите слабо ще се повишат и минималните ще са от минус 8 до минус 3 градуса, а максималните - между 2 и 7 градуса.

 

По Черноморието в понеделник преди обяд облачността временно ще се разкъса и намалее, но отново бързо ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 5-7 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.В планините ще е предимно облачно, но само в масивите от Западна България ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до временно силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

 

Във вторник и сряда ще духа силен вятър от северозапад, в Източна България от север-северозапад. Ще е сравнително студено, с променлива облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градус, а максималните - между минус 2 и 3 градуса.От четвъртък обаче се очаква плавно повишаване на температурите и слънчево време.

 

dnes.bg

Четете още: Как сериозната връзка променя начина ви на живот

Коментари

Новини Варна