IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избрано
11:24 | 16 януари 2019
Обновен: 18:19 | 21 март 2024

Атакуват варненци с нова мейл измама

Внимавайте с електронните съобщения за изравнителни сметки за ток

По материала работи: Пламен Янков
Атакуват варненци с нова мейл измама

Атакуват компютрите ни с вируси за изравнителни сметки за ток. За това алармираха наши читатели. Съобщенията се изпращат на лични имейли и при отваряне могат да блокират устройствата ни. Човек може да се усети лесно, ако на негово име няма партида за електроенергия. В противен случай всеки може да се излъже и да отвори измамния имейл. Ако това стане, е възможно потребителят да бъде приканен за регистрация в сайт и така да му бъдат откраднати лични данни и пароли за достъп. Измамата може да бъде открита лесно и заради това, че част от текстовете са чужд език.

 

Изравнителни сметки за ток има обикновено на интернет страницата на варненското Енерго, когато има повишение на цените на електроенергията и има обявени 2 периода на отчитане.  През януари 2019 г. това не е актуално. 


Съветът е подобни съобщения на електронната ни поща да се трият веднага, още повече, че Енергото няма навика да ни праща имейли за плащания. 

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

 

Коментари

Новини Варна