IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
07:00 | 30 януари 2019
Обновен: 20:46 | 22 април 2024

ОбС – Варна, се събира днес за 37-ата си сесия

Случващото се в местния парламент може да проследите от 9 ч. само в ефира на тв „Черно море“ и онлайн на www.chernomore.bg

По материала работи: Борис Проданов
ОбС – Варна, се събира днес за 37-ата си сесия

Тридесет и седмото заседание на Общински съвет – Варна, започва в 9 ч. днес в зала „Пленарна“. В предварителния дневен ред са включени 15 точки, но той може да бъде променен.

 

Безспорно акцент е гласуването на бюджет 2019. Макрорамката от близо половин милиард лева е рекордна в историята на Варна. Тя е с близо 104 млн. лв. по-висока спрямо първоначалния бюджет за 2018 г., при това без увеличение на местните данъци и такси.

 

Планираните приходи в бюджета от местни дейности са в размер на 258 млн. лв., а от делегирани от държавата дейности – близо 148,7 млн. лв. Около 90,9 млн. лв. са очакваните постъпления по оперативни програми.

 

Варна тази година е Европейски град на спорта. Приоритети още са образованието, за което се отделят над 35% от целия бюджет, превръщането на града в дестинация за четири сезона, както и привличането на повече средства по европейски програми.

 

Съветниците трябва да гласуват и за ликвидацията на „Централен универсален магазин“ – акционерното дружество, което след решение на Общинския съвет и след получаване на финансиране от държавния бюджет стана собственост на общината. В активите на дружеството ЦУМ – Варна, е и т.нар. Дупка. За реализацията на концепцията за подобряване на облика на централната градска част, както и за опазване и експониране на богатото културно и историческо наследство, следващата възможна стъпка е имотът с отреждане за „Търговски дом“ да придобие статут на публична общинска собственост.

 

Тези, а и други интересни точки от дневния ред, зависят от вота на съветниците.

 

Случващото се в местния парламент може да проследите от 9 ч. само в ефира на тв „Черно море“ и онлайн на www.chernomore.bg.

 

Още по темата: Финансовата комисия във Варна одобри рекорден бюджет за 2019-а

Коментари

Новини Варна