Картите за градски транспорт за студенти и ученици във Варна ще поевтинеят
Ще бъде увеличен и броят на линиите, по които да се пътува с тях
Публикувана: 8 Feb 2019 | 10:31

 

Картите за градски транспорт за студенти и ученици във Варна ще поевтинеят. Освен че ще бъде намалена цената им, ще бъде увеличен и броят на линиите, по които ще може да се пътува с тях, каза в предаването в „Зала Пленарна” по "Дарик" кметът Иван Портних. 

 

Новите цени ще влязат в сила след одобряване на транспортната и тарифната схема. По-евтини карти ще плащат и пенсионерите.

 

Над 500 души вече са подкрепили петицията в интернет за по-ниски цени на картите за ученици и студенти във Варна, които са най-скъпите в страната. В морската столица месечна карта само за една линия струва 21 лева. В София, Пловдив и Бургас цените са между 16 и 21 лева, но картите важат за всички линии. В Русе учащите могат да ползват всички тролейбуси срещу 18 лева, а в Стара Загора месечната карта за две линии е близо 29 лева, пише dariknews.bg.

 

 „Намаляването на цената на абонаментните карти и използването им за всички линии ще мотивира повече ученици и студенти да използват обществения транспорт, ще облекчи родителите и ще намали трафика”, обясни пред Дарик Сали Светославов, който е един от инициаторите на подписката. 

Четете още:   

Коментари ( 0 )