IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Избрано
16:33 | 12 февруари 2019
Обновен: 06:02 | 16 април 2024

Очна болница може да премине към Медицинския университет във Варна

Това ще даде възможност на ВУЗ-а да инвестира в материалната база

По материала работи: Борис Проданов
Очна болница може да премине към Медицинския университет във Варна

Реален е вариантът общинската Очна болница да премине на управление към Медицинския университет във Варна.

 

„Обсъдихме състоянието на Очна болница на комисия „Здравеопазване“. Тенденцията от 2 г. е негативна – да се трупат финансови загуби, по-скоро от обективен, отколкото от субективен характер“, заяви в предаването „Европейска Варна“ Тодор Балабанов – председател на Общинския съвет.

 

Той изтъкна, че  сериозно е остаряла материалната база в болницата, но Варна и изобщо регионът ни има нужда от такъв тип лечебно заведение, защото е единствено по рода си и предлага специализирана спешна и неотложна помощ за очни заболявания.

 

„Идеята е не толкова преструктуриране, а по-скоро предоставяне за управление на Медицинския университет във Варна. По механизма, по който държавата предостави болница „Св. Марина“. От една страна това ще даде възможност на университета да инвестира в материалната база. От друга страна като специалисти кадрите на университета и на болницата ще могат да управляват Очна болница по-компетентно. Защото в крайна сметка в Общинския съвет не разполагаме с всички познания, а и при нас по-бавно се вземат решения, отколкото, ако Очна болница е университетска структура“, обясни в ефира на тв „Черно море“ Тодор Балабанов.

 

Нина Рускова

 

Цялото предаване:   „Европейска Варна“ - 11.02.2019

Коментари

Новини Варна