IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
18:58 | 17 февруари 2019
Обновен: 18:55 | 17 април 2024

Спад в продажбата на нови автомобили у нас и в Европа

Търсенето намалява включително и в петте най-големи пазара на континента

По материала работи: Юлиян Атанасов
Спад в продажбата на нови автомобили у нас и в Европа

Регистрациите на нови автомобили в България са отбелязали спад от 4,9% на годишна основа през януари, показват данни на Европейската асоциация на производителите на автомобили.Според данните през първия месец от годината са регистрирани общо 2344 нови автомобила, като през същия период на миналата година техният брой е бил 2465.Европейският автомобилен пазар отбелязва през януари по-бавен старт на годината, като на годишна база понижението е от 4,6%. Въпреки това с регистрирани общо 1,2 млн. автомобила това е вторият по големина брой за този месец от годината от 2009 г. насам.

 

Това представлява пети пореден месец на спад, което е притеснителен знак за икономиките на континента, който е изправен пред рецесия в Италия, предсрочни избори в Испания и излизането на Великобритания от Европейски съюз, съобщава Bloomberg.Търсенето на нови автомобили намалява почти в целия блок, включително в петте най-големи пазара на континента. Най-голямо е понижението в Италия и Испания (съответно 8% и 7,5%), като по-умерено то е в страни като Великобритания (1,6%), Германия (1,4%) и Франция (1,1%).

 

Четете още: И след изборите в Израел: За Иран няма да има спокойствие

Коментари

Новини Варна