64 недоносени бебета са минали през АГ-болницата във Варна от началото на годината
Най-малкото е тежало едва 680 грама
Публикувана: 18 Mar 2019 | 13:48

От началото на 2019 г. до момента в отделението по неонатология към АГ болницата във Варна са лекувани 64 недоносени деца. Най-малкото е тежало едва 680 грама.  Бебетата, родени от началото на т.г. в АГ болницата, са над 400.

 

Екипът на лечебното заведение изказва огромната си благодарност на кампанията „Аз вярвам и помагам“ за получените дарения след организираните акции за събиране на пластмасови капачки. Сред тях са кувьоз и реанимационна маса за нуждите на неонатологично отделение.

 

С тази апаратура се подобряват интензивните грижи, които екипът на болницата полага ежеминутно за най-малките, но и най-борбени пациенти. Един от основните проблеми на бебетата с такова тегло е проблемът с терморегулацията. Интензивният кувьоз им осигурява максимален комфорт, снабден е с всички възможности за подаване и дозиране на кислород.

 

Апаратурата е изключително ценна за отделението, като се има предвид големият брой бебета, които се лекуват в интензивно отделение.

 

„СБАГАЛ Проф. д-р. Д. Стаматов – Варна“ е единствената специализирана по акушерство и гинекология и неонатология и втората по големина специализирана болница извън столицата в България . Тук се лекуват бременни жени с тежка патология на бременността и раждането.

 

Неонатологичното отделение в СБАГАЛ – Варна, е единственото в Североизточна България, отговарящо напълно на медицинския стандарт по неонатология за ІІІ ниво на компетентност за интензивно лечение, специални грижи и първична реанимация за рискови новородени. „

 

В сектора за интензивно лечение на високорискови новородени деца се обслужват новородените с ниско и екстремно ниско тегло при раждането от цяла Североизточна България.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )