IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
18:34 | 19 март 2019
Обновен: 23:26 | 18 април 2024

БДЖ осигурява обслужване на хора с увреждания

Необходимо е услугата да бъде предварително заявена в Български червен кръст

По материала работи: Пламен Янков
БДЖ осигурява обслужване на хора с увреждания

"БДЖ-Пътнически превози" осигурява обслужване на хора с увреждания и лица с намалена подвижност, съобщиха от пресцентъра на компанията. От там напомнят на своите клиенти, че за да бъде осигурено обслужване със специализирани вагони, е необходимо услугата да бъде предварително заявена в Български червен кръст, откъдето се изпраща информацията за пътуването към националния железопътен превозвач.

 

По този начин към съставите на влаковете се включват специализираните вагони за всяко заявено индивидуално пътуване. Те разполагат с обособени места и санитарни възли, отговарящи на международните стандарти. Някои от спалните вагони, които се движат в съставите на нощните бързи влакове, разполагат с по две кабини за превоз на хора с намалена подвижност.

 

Дружеството извършва специализирано транспортно обслужване и с налични 15 дизелови и 21 електрически мотриси, които се движат по различни маршрути в страната. Всяка мотриса е оборудвана с подвижна сгъваема рампа. При пътуване с тези влакове не е необходима предварителна заявка. Обслужването при качване и слизане от влака се извършва от превозния персонал.

 

За осигуряване на достъпна среда до железопътния транспорт Национална компания "Железопътна инфраструктура" е оборудвала тринадесет железопътни гари в страната - София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Горна Оряховица, Плевен, Шумен, Пазарджик, Сливен, Ямбол, Видин и Враца.

Коментари

Новини Варна