IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избрано
19:01 | 20 март 2019
Обновен: 04:54 | 24 март 2024

БДЖ ще пуска влакове до балканските столици

За 3 месеца: Холдингът двойно намалил закъсненията

По материала работи: Пламен Янков
БДЖ ще пуска влакове до балканските столици

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

 

 

БДЖ ще развива международни линии, които да бъдат използвани до близките балкански столици, каза Григори Григоров, председател на Съвета на директорите на Холдинга на изслушването си в Комисията по транспорт и информационни технологии и съобщения.

 

"В момента обаче вагоните не могат да бъдат използвани, тъй като са само за вътрешна употреба. Възнамеряваме в най-близко време да започнем процедура по закупуване на нови вагони“, заяви той.

 

БДЖ планира да инвестира над 64 млн. лв. тази година в ремонти на подвижния състав, каза изпълнителният директор  инж. Никола Василев.

 

По думите му БДЖ акцентира върху три основни пункта. На първо място е пътникът, осигуряване на възможно най-добри условия за пътуване - удобно, чисто, комфортно. "Второто е да подобрим експлоатационния състав, с който разполагаме и да положим максимални грижи да го ремонтираме, реновираме до такава степен, който да е максимално близка до неговия оригинален вид“, обясни Василев и допълни, че третата точка, върху която се акцентира, са условията на труд в компанията.

 

Холдингът е в стабилно финансово състояние, за първи път тази година дълговете на "Товарни превози" ще намалеят с 10 млн. лв., допълни Григори Григоров, председател на Съвета на директорите.

 

За последните три месеца 3000 пътници повече на ден пристигат навреме там, закъдето са тръгнали, каза Григоров.

 

"През декември средното дневно закъснение е близо 1900 минути, а през март то е вече около 970 минути. Планът докрая на годината е да падне под 500 минути на ден“, обяви той, цитиран от "Фокус" и dnes.bg.

Коментари

Новини Варна