IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
16:51 | 10 април 2019
Обновен: 10:20 | 18 април 2024

Заловиха терористи във варненския залив (СНИМКИ)

В демонстрациите на порт Варна участваха бързоходни катери и хеликоптер „Пантер“

По материала работи: Пламен Янков
Заловиха терористи във варненския залив (СНИМКИ)

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

АНДРЕЙ АНДРЕЕВ

 

 

Стотици жители и гости на града се стичаха на порт Варна, за да наблюдават от близо военните демонстрации, проведени днес по време на кампанията на Военноморските сили (ВМС) „Бъди войник“.

 


 

Гостите на събитието имаха възможността да наблюдават от близо как два високоскоростни катера и  хеликоптер тип „Пантер извършват освобождението на плавателен съд от терористи. Разбира се, по време на демонстрацията бяха използвани единствено имитационни средства и халосни патрони.  

 


 

Съгласно сценария на демонстрацията беше проведена операция за морска сигурност поради влошена обстановка в западната част на Черно море. Мирът в региона е застрашен поради престъпните действия на  местна паравоенна структура. В по-голямата си част, членовете на структурата са  наемници от частни армии с богат боен опит. Дейността на организацията се изразява в търговия на нелегални оръжия  и наркотични вещества. 

 


 

За да демонстрират своята мощ, от паравоенната структура отвличат малки пътнически самолети, кораби и яхти, и извършват бомбени атентати по черноморските пристанищни градове.

 


 

Военноморските сили за сигурност получават разузнавателна информация и изпращат два плавателни съда, които да овладеят кораба на паравоенната структура, чиито борд е натоварен с наркотици. Тъй като е силно вероятно корабът на престъпната организация да откаже мирна проверка,  военноморските сили получават заповед да отвърнат на евентуална атака. 

 


 

За да изпълнят целта си, двата военноморски съда подхождат към кораба нарушител. По тях е открита стрелба и поради тази причина отвръщат на удара. Под дъжд от куршуми екипът на специалните сили  успява да се приближи към кораба нарушител и успешно щурмува борда на плавателния съд.

 


 

Следват действия отстрана на тактическата група на военноморските сили  и осигуряване на огнево прикритие от вода. Екипажът на паравоенната организация е заловен и изведен от специални части.

 

Коментари

Новини Варна