IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
09:30 | 17 април 2019
Обновен: 00:56 | 10 април 2024

КАТ започва засилени проверки по пътищата

Ще проверяват водачите за алкохол и колани

По материала работи: Слав Велев
Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ, архив

Започват засилени проверки на "Пътна полиция" за неправоспособни водачи и за използването на обезопасителни средства, съобщават от МВР.

 

От днес до 24 април ще се осъществява засилен контрол на водачите на моторни превозни средства за употреба на алкохол, правоспособност и използването на обезопасителни средства.

 

Специален акцент ще бъде поставен към водачите на мотоциклети. При тях ще се следи за правоспособност, използването на обезопасителни средства от самите водачи и спътниците им и правилното поставяне на регистрационни табели.

 

Според изискванията на Наредба № I-45 от 24 март 2000 г., регистрационните табели. на мотоциклетите се поставят само отзад, но така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време. Освен това при закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера, пише Dnes.bg.

 

При проверките на другите моторни превозни средства специално внимание ще се обръща и на правилното използване на обезопасителни средства при привоз на децата. Успоредно с това ще има и засилени проверки за спазването на скоростните режими.

 

 

Коментари

Новини Варна