IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
08:26 | 19 април 2019
Обновен: 06:26 | 14 април 2024

До 50 000 лева за асансьори за инвалиди отпускат на учрежденията

Те трябва да бъдат изградени за не по-дълъг срок от 4 месеца

По материала работи: Слав Велев
До 50 000  лева за асансьори за инвалиди отпускат на учрежденията

Aгенцията за хора с увреждания ще отпуска до 50 000 лв. за изграждане на асансьори и лифтови платформи за хора с увреждания, става ясно от проект за изграждане на достъпна среда на културните ни забележителности, който е публикуван за обществено обсъждане. Те трябва да бъдат изградени за не по-дълъг срок от 4 месеца, пише Monitor.bg.

 

Целта на преокта е достъпът на инвалиди до културни, исторически и спортни обекти да бъде улеснен. Това означава, че от финансирането могат да се възползват музей, художествени галерии, опери, библиотеки, театри, стадиони и манастири. Учрежденията могат да кандидатствва и за изграждане на рампи, промяна на вътрешния дизайн, поставяне на сигнализация за хора със зрителни и слухови увреждания. Освен това чрез проект могат да бъдат адаптирани и санитарните помещения и съблекалните в спортни обекти. Сумата е от 12 000 до 15 000 лв., а срокът, в който трябва да бъдат изградение е 3 месеца.

Коментари

Новини Варна