IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
14:57 | 21 май 2019
Обновен: 02:46 | 17 април 2024

Премиерът: До октомври догодина магистралата между Варна и Търговище ще е готова

Това ще скъси с час пътуването от морето до столицата

По материала работи: Пламен Янков
Премиерът: До октомври догодина магистралата между Варна и Търговище ще е готова

До октомври догодина автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ще е готова, каза при посещението си в морската столица премиерът Бойко Борисов. Тогава ще бъдат завършени 70 - 80 км от нея, което ще скъси с час пътуването от София до Варна, заяви министър-председателят.  


Заедно с министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев той посети новостроящия се храм "Св. Прокопий Варненски".


„Огромен завод в Карапелит, който изнася 80 % за ЕС и Китай. Там казват, че без „Хемус” са загинали. Тировете всеки ден вървят. Заводите в Русе, Кърджали,  Пазарджик, всичко е на колела. За 9 млн. автомобили правим кормилата в завода в Пазарджик, в който вчера бях. Всичко това на тирове заминава за Германия. Парите за „Хемус” са осигурени на 100 %. Те са в отделна сметка и плащаме веднага, след като се извърши дейността. Между Търново и Търговище е по-тежко като участък, равните места ще ги изкараме по-бързо. В момента се проектира между Търново и Търговище, защото се оказа, че никой не е проектирал. Никой не е правил сметка да строи „Хемус”, коментира Борисов. 


Премиерът допълни, че според него цялата магистрала трябва да е готова до 3 г., евентуално 4 г. за най-тежките участъци. И добави, че в тази част на страната вече се появяват все повече предприятия, които работят за износ и има нужда от хубави пътища. 

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Държавата дава пари за завършването на храма „Св. Прокопий Варненски“

 

Коментари

Новини Варна