IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
11:27 | 12 юни 2019
Обновен: 22:08 | 14 април 2024

Варненци вече могат да кандидатстват за общински пари за градинки пред блоковете

Ще се отпускат до 5000 лв. за облагородяване на зелените зони

По материала работи: Борис Проданов
Варненци вече могат да кандидатстват за общински пари за градинки пред блоковете

Вече може да се кандидатства за средства по новата Наредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“. Документът стана факт благодарение на непрекъснато постъпващите предложения от различни физически и юридически лица за благоустрояване от тяхна страна на зелени площи на територията на община Варна.

 

Наредбата позволява да се финансират с до 5000 лв. малки проекти, свързани с подобряване състоянието на междублоковите пространства, които са общинска собственост. Целта е да се повиши качеството на живот в отделните райони на общината чрез възстановяване, обновяване и поддържане на паркове и градинки.

 

Съгласно документа средствата ще се предоставят за покупка и доставка на заложените в проектите стоки и материали, след одобряване на проекта и сключване на договор. Общината няма да покрива разходи за подготовка на проектното предложение, управление на проекта и труда за изпълнение на дейностите.

 

Право да кандидатства за финансиране ще имат както етажни собствености, така и сдружения на собственици. Те ще трябва да представят не повече от едно проектно предложение годишно пред районния кмет, който ще отговаря за цялостната дейност по изпълнение на наредбата.

 

Проектопредложенията ще се подават и регистрират не по-късно от 30 септември на календарната година. Спечелилите проекти ще получават одобрените по проекта средства на два транша. 80% от парите ще се отпускат след подписване на договора, а останалите 20 на сто – след отчитане на средствата.

 

Още по темата: Община Варна ще финансира с до 5 000 лв. изграждането на градинки пред блоковете

 

Вижте наредбата тук.

Коментари

Новини Варна