IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
11:55 | 10 юли 2019
Обновен: 18:20 | 10 април 2024

Събарят още къщи в „Максуда“, правят ново кръгово (СНИМКИ)

По-голямата част от постройките са незаконни

По материала работи: Слав Велев
Събарят още къщи в „Максуда“, правят ново кръгово (СНИМКИ)

Събарят около петнайсетина къщи в "Максуда" за нуждите на проект за изграждане на ново кръгово кръстовище по крайезерния път в близост до сградата на старата жп гара във Варна.  Имотите попадат в обхвата на район "Одесос". По-голямата част от постройките са незаконни, други са минали процедура по отчуждаване.

 

Обектите са разположени на 10 парцела, като по данни на район „Одесос“ адресно регистрираните лица там са около 100, но реално обитателите са по-малко. Хората са били предупредени за събарянето, връчени са им заповеди. Към момента няма желаещи за настаняване от Община Варна.

 

"Голямо кръгово кръстовище ще бъде изградено между бул. „Васил Левски“, ул. „Пеячевич“ и бул. „Девня“, с цел облекчаване на трафика. За реализацията на проекта има избран изпълнител. Стойността на проекта е 3,7 млн лв., започваме работа веднага след сключване на договор, което, ако няма обжалвания в КЗК, се очаква да се случи в рамките на месец", обясни днес зам.-кметът Христо Иванов.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна