IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
12:39 | 31 юли 2019
Обновен: 17:01 | 10 май 2024

Наеха над 2 500 чужденци за сезона

Най-много са от Украйна, Молдова, Русия и Беларус

По материала работи: Пламен Янков
Наеха над 2 500 чужденци за сезона

През първите шест месеца на 2019 г. в изнесената приемна на Регионалната служба по заетостта(РСЗ) във Варна са приети 667 декларации за сезонна работа до 90 дни, постъпили от 173 фирми. Работодателите са заявили желание да наемат над 2 500 работници-граждани на трети държави, най-много от които са от Украйна, следват Молдова, Русия, Беларус. Подадени документи има и за наемане на кадри от Македония, Армения, Туркменистан, Турция, Таджикистан, Сърбия, Куба и други. 


И тази година работодателите от туризма имат възможност да внасят документи във връзка с регистрация на сезонна заетост до 90 дни на работници-граждани на трети държави на място в РСЗ – Варна. Екипът от експерти в изнесената приемна във Варна консултира работодателите и приема документите, а регистрацията на сезонната заетост се потвърждава чрез заверка на декларацията от изпълнителния директор на Агенция по заетостта.  

Коментари

Новини Варна