IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
08:04 | 24 август 2019
Обновен: 02:42 | 7 април 2024

Честваме 142 години от Шипченската епопея

Годишнината ще бъде отбелязана на историческия връх

По материала работи: Борис Проданов
Честваме 142 години от Шипченската епопея

142 години от Шипченската епопея честваме днес. Годишнината ще бъде отбелязана с национално честване на историческия връх, съобщава Нова.

 

В 12 часa президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част, ще бъде отслужена  заупокойна молитва. Час по-късно започва въстановката на шипченските боеве. Тържествената заря-проверка ще е от 21 часа.

 

Заради  националното честване  „Шипченска епопея – 2019“  днес се налагат ограничения в движението в района.

 

От 8.00 до 20.00 часа проходът „Шипка“ ще бъде затворен за преминаване на всички моторни превозни средства, с изключение на автобусния междуградски транспорт. От 18.00  до 22.00 часа,  заради предстоящите концерт и заря,ще бъде спряно движението през площад „Възраждане“ в Габрово.  Възможни са временни затруднения в придвижването на автомобилите в района на честванията, казват от Областната дирекция на МВР в Габрово.  Затова от там молят всички  стриктно да изпълняват разпорежданията на служителите на реда. 

Коментари

Новини Варна