IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
13:56 | 4 октомври 2019
Обновен: 19:36 | 23 април 2024

Борисов: “Ще си отида от властта, когато построим "Хемус"

Премиерът е във Варна за откриване на нов финансов център

По материала работи: Слав Велев
снимка: Пламен Гутинов

Най-малко 300 работни места ще бъдат разкрити във Варна след откриването на нов финансов център на белгийска група в България. За да прережат лентата в морската столица дойдоха премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов. „Работи се активно за построяването на автомагистрала "Хемус", отбеляза министър председателят като се пошегува, че едва след довършването ѝ може да се оттегли от властта. „Ще видите, че след 5 години Варна ще стане един от най-добрите градове за живеене. Преди година водихме разговор и казах, че ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова. Магистралата се строи активно. Неслучайно Световната банка направи център в София, неслучайно Китай взе решение за световния си мозъчен тръст в София. "Хемус" ще я има, Варна е градът с най-голяма перспектива в следващите 5 години заради младите хора, заради инфраструктурата, заради локацията си. Много висококвалифицирани хора се завръщат", коментира премиерът.

 

Вчера Борисов беше на посещение в Провадия. "В Провадия солниците са на 6700 години, а светът не го знае. Солта е била най-важна, това са били най-богатите хора, страхотна история. Китайската стена в сравнение със стената на солницата в Провадия е един млад строеж", разказа премиерът на откриването. Той изтъкна и че неслучайно всички кредитни агенции дават нарастващия рейтинг на България, а икономиката няколко години е с ръст. Затова и ЕС ни даде най-красивия, модерния, умния ресор“, допълни премиерът.

Ели Маринова

Снимка Пламен Гутинов

 

Бизнес и в условия на криза? Във Варна е възможно!

Коментари

Новини Варна