IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
17:42 | 14 октомври 2019
Обновен: 15:05 | 10 април 2024

140 хил. българи ще посрещнат Коледа и Нова година в чужбина

С 10% по-скъпи ще са пакетите за новогодишните празници

По материала работи: Слав Велев
140 хил. българи ще посрещнат Коледа и Нова година в чужбина

Над половин милион българи се очаква да тръгнат на път, за да празнуват коледните и новогодишните празници. Около 140 000 от тях ще посрещнат празниците извън България, сочи статистиката на Института за анализи и оценки в туризма, цитирана от Нова телевизия.

 

Броят на пътуващите извън граница се увеличава всяка година, като предпочитаните дестинации са съседните страни - Гърция, Сърбия и Македония.

 

Не са малко и българите, които ще посрещат празниците на по-далечни разстояния като Германия, Италия и Испания - държави, в които има големи български диаспори, пише Investor.bg.

 

Към средата на октомври голяма част от българите са планували празниците си и са направили резервации. Статистиката сочи, че обикновено се предпочитат 4 и 5-звездни хотели. Цените на пакетите тази година са с около 11-12% по-високи.

 

„Организаторите на тези пътувания, независимо дали това ще бъде главата на семейството или компания, правят резервации още от септември. Около средата на октомври всичко, което си струва, вече е резервирано. Значение има не само мястото, на което ще отседнете, но и дори масата, на която ще бъдете в ресторанта. Има разлика между маса 3 и маса 23. Именно затова тези, които правят организацията, бързат да вземат най-добрите места”, коментира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Коментари

Новини Варна