IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Избрано
14:27 | 10 ноември 2019
Обновен: 17:03 | 21 март 2024

Спешно търсят кръв за 14-годишната Симона, блъсната на спирка

Тя пострада най-тежко при инцидента във Варна

По материала работи: Слав Велев
Спешно търсят кръв за 14-годишната Симона, блъсната на спирка

14-годишната ученичка Симона Петрова, която пострада най-тежко при жестокия инцидент на спирка във Варна на 4 ноември, се нуждае от кръв за предстоящите операции. Това съобщиха приятели и близки на семейството, които публикуваха и призив в социалната мрежа. В петък от МБАЛ "Света Анна" заявиха, че момичето е стабилизирано, но все още в тежко състояние и в изкуствена кома.

 

След катастрофата, Симона бе настанена в реанимацията с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гръдния кош и крайниците, заедно с 27-годишен мъж, който също пострада много тежко и първоначално беше с опасност за живота - с травма на главата и счупени крайници. Впоследствие беше стабилизиран и след подобрението му, преместен в отделението по ортопедия.Другото момиче, блъснато от 21-годишния шофьор, заспал зад волана след нощна смяна, също бе в ортопедията, а четвъртия пострадал - жена на 51 години, бе настанена в МБАЛ "Света Марина" с комоцио.

 

Приятели на Симона започнаха от няколко дни да даряват кръв с призива към всички, който имат възможност да го направят, да се включат, тъй като битката за възстановяването на 14-годишното момиче ще е дълга и тежка.Всеки, който има възможност и желание да дари кръв, може да го направи в кръвния център, който се намира в двора на МБАЛ "Света Анна", като трябва да уточнят, че даряват кръв за Симона Петрова Костадинова.

 

dnes.bg

Младежът, помел четирима на автобусна спирка във Варна, е шофирал преуморен

Коментари

Новини Варна