IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
16:58 | 11 ноември 2019
Обновен: 02:33 | 19 април 2024

Във Варна новите общински съветници и кметове положиха клетва (СНИМКИ)

За председател на местния парламент бе избран отново Тодор Балабанов

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна новите общински съветници и кметове положиха клетва (СНИМКИ)

Новите общински съветници и кметове в община Варна положиха клетва на тържествено заседание на Общинския съвет, свикано от областния управител Стоян Пасев.

 

В началото приветствие към тях отправи временно изпълняващият длъжността кмет на Варна Пейчо Пейчев. Той призова всички за сплотеност за полезни решения в името на благоденствието на морския ни град. Нека дейността ви да се усеща като грижа за хората с много реализирани проекти, пожела той и подчерта, че не случайно тържественото заседание съвпада с деня на св. Мина, който е покровител на семейството.

 

След това председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков връчи удостоверенията на 50 от новоизбраните общински съветници. 51-вият – доц. д-р Калин Михов, отсъстваше и неговият мандат ще бъде връчен на следващо заседание на ОбС.

 

Преди полагането на клетвата от новите общински съветници и кметове поздравление поднесе и областният управител Стоян Пасев. Възприемам ви като голямо семейство, призна той. Пожелавам ви да работите заедно и да постигнете успешен мандат, каза той.

 

Своите удостоверения получиха и новоизбраните кметове – Иван Портних – община Варна, Ивайло Маринов – район „Аспарухово“, Николай Костадинов –район “Вл. Варненчик“, Христо Христов – „Младост“, Петя Проданова – район „Приморски“, Георги Недев – район „Одесос“, Мариана Полихронова – с. Константиново, Станислава Георгиева – с. Звездица, Светослав Райков – с. Каменар, Гергана Петкова – с. Казашко, и Благовест Георгиев -  с . Тополи.  Те също положиха клетва, прочетена от областния управител.

 

Той от своя страна връчи почетния знак на Варна и символичния ключ на града на Иван Портних. „Вдигнахте високо летвата с големите инфраструктурни проекти. Сега се заговори за индустриално-промишлена зона, втори Аспарухов мост, АМ „Черно море“… Надявам се всичко това да се случи през втория ви мандат“, обърна се Пасев към Иван Портних.

 

Ще се стремим да бъдем по-конструктивни и по-резултатни, увери новият кмет на Варна. Готови сме да продължим с големите проекти във всички сфери на обществения живот. Ще търсим винаги диалога и допирните точки по  важните теми, независимо от политическата принадлежност.

 

Нашата цел е да градим мостове, а не стени помежду ни, каза още Иван Портних.

 

Поздравление към положилите клетва кметове и общински съветници отправи и Варненският и великопреславски  митрополит Йоан.

 

По-нататък започна изборът на нов председател на ОбС във Варна. Заседанието се ръководеше от най-възрастния съветник – 69-годишния Димитър Чутурков.  Изборът се проведе с тайно гласуване.

 

Кандидати бяха досегашният председател на местния парламент от ГЕРБ Тодор Балабанов и Николай Костадинов от ПП „Възраждане“. Комисията по избора бе от 5-има членове с председател адвокат Бранимир Балачев.

 

Победител с 39 гласа стана Тодор Балабанов, който за втори пореден път ще ръководи местния парламент. Николай Костадинов събра 4 гласа. 6 от новите съветници гласуваха с „Не подкрепям никого“, 1 от бюлетините беше недействителна.

 

Благодаря за оказаната чест да ръководя отново ОбС – Варна, каза Тодор Балабанов. Той увери, че в работата си ще търси винаги конструктивния диалог и ще се води от обективизма.

 

Нека не забравяме, че първо сме представители на варненци и след това на политическите партии, каза още той.

 

Ставри Таргов

Снимки: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна