IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
12:12 | 5 декември 2019
Обновен: 07:30 | 9 април 2024

Гласуваха председатели и членове на комисии към ОбС – Варна

Вижте избраните общински съветници

По материала работи: Борис Проданов
Гласуваха председатели и членове на комисии към ОбС – Варна

Известният варненски адвокат Бранимир Балачев беше избран за председател на постоянната комисия „Финанси и бюджет“ към общинския съвет в морската столица. Тя включва и най-много съветници. Лидерът на групата на ГЕРБ в местния парламент беше и единствената номинация в днешното гласуване по тази точка.

 

За председател на постоянната комисия „Архитектура и градоустройство“ беше одобрена Щериана Иванова от „Воля и Свобода“. Комисията „Благоустройство и комунални дейности“ ще бъде водена от Христо Атанасов от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“. Постоянната комисия „Собственост и стопанство“ ще има за председател Юлияна Боева от ГЕРБ, която беше начело и предишния мандат.

 

Здравната комисия ще има за председател проф. Анелия Клисарова от „БСП за България“. Социалната комисия и този мандат ще бъде с лидер д-р Лидия Маринова. Постоянната комисия „Туризъм, търговия и рекламна дейност“ беше поверена на Мартин Андонов от ГЕРБ. Председател на ПК „Транспорт“ става Венцислав Сивов от ВМРО. На ПК „Обществен ред и сигурност“ председател ще бъде Румен Иванов от ДПС. ПК „Образование“ е поверена на доц. Антоанета Цветкова (ГЕРБ). ПК „Младежки дейности и спорт“ ще се ръководи от Генадий Атанасов от „Воля и Свобода“. ПК „Култура и духовно развитие“ се поема от Димитър Чутурков от „БСП за България“.

 

Постоянната комисия „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ и този мандат остава с шеф Николай Георгиев от ГЕРБ. Комисията „Опазване и възпроизводство на околната среда“ е поверена на Станислав Иванов от ГЕРБ. „Структури и общинска администрация“ ще се ръководи от Милена Димова (ГЕРБ). Комисията за изработка правилник на Общинския съвет е с председседател Людмила Колева-Маринова (ГЕРБ), Наблюдателната комисия – Петко Петков (ГЕРБ).Съответно бяха определени и членовете на тези комисии към местния парламент.

 

Преди това беше разгледан и приет Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет на Варна.

 

Прочетете още: ОбС – Варна, има 4-ма нови зам.-председатели

Коментари

Новини Варна