IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
10:16 | 16 януари 2020
Обновен: 04:15 | 28 март 2024

Изясниха самоличността на загиналите при взрива във Варна

Окръжният прокурор на Красимир Конов с ексклузивни подробности в ефира на тв "Черно море"

По материала работи: Борис Проданов
Изясниха самоличността на загиналите при взрива във Варна

Единият от загиналите при инцидента във „Владиславово“ безспорно е причинителят на взрива - Веселин Димитров, втората жертва е 53-годишната съседка на мъжа. Вече разполагаме с косвени доказателства за самоличността на загиналите. Все още се изчакват резултати от ДНК-експертизата, които да го потвърдят. Имаме и яснота и за характеристиките на взрива. Назначена е комплексна експертиза . Според специалисти няма да данни за използването на взривни вещества. Това каза окръжният прокурор на Варна Красимир Конов по време на брифинг, излъчен директно по тв "Черно море".

 

Вероятната причина за взрива е от натрупване на лесно запалими газове. Намерени са вещи с миризма на бензин. Установено е по категоричен начин, че взривът е станал повод за последвалия пожар, каза още Конов. Има данни, че дни преди експлозията Веселин Димитров е закупил 30 литра бензин и 11 литра газ пропан –бутан, разкри още окръжният прокурор на Варна.

 

По предварителни данни, с оглед обема на апартамента, който е обитавал  Димитров,  това количество е абсолютнио достатъчно за създаването на необходима концентрация на леснозапалими вещества, каза Конов.

 

Според свидетели преди да събере багажа си извършителят е размествал мебелите в жилището, което допълнително е увеличило ударната вълна и възможността за детонация.

 

По думите на Конов следва с  пожаро- техничека експертиза да се установи начина на възпламеняване на леснозапалимото вещество и да се разбере дали не се касае за късо съединение от инсталацията.

 

В последния разговор, който Веселин Веселин Димитров е провел с приятел, ебил спокоен, правил планове за бъдещето, дори си уговорил среща при условие, че е жив и здрав, стана ясно още по време на брифинга.

 

Екип на Медийна група "Черно море"

 

Още по темата: Последно: Окръжният прокурор на Варна за взрива във Владиславово (ВИДЕО)

Коментари

Новини Варна