IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избрано
12:57 | 16 февруари 2020
Обновен: 07:51 | 28 март 2024

Заради климатичните промени: Градове като гори

Ето едно интересно решение

По материала работи: Слав Велев
Заради климатичните промени: Градове като гори

Климатичните промени започнаха да притесняват все повече хора. Те вече не са проблем само за световните лидери, но и за обикновения човек, който усеща влиянието на проблема върху себе си. В много от големите столици по света въздухът често е замърсен, а средната годишна температура се покачва с всяка изминала година.Затова всеки търси решение как да се справи с този наболял проблем. Някои от градовете предлагат безплатен градски транспорт, други призовават хората да преминат към по-екологично отопление, а трети вдигат летвата много по-високо.Тук става въпрос за архитекти, които се включват с нестандартни идеи за по-добър климат. Те решават да превърнат големи градове в гори, за да може планетата ни да стане по-зелена и чиста. Скоро светът трябва да се сдобие с първия си такъв град, който ще се намира в Китай.

 

 

Там сградите ще бъдат покрити с цветя. Дизайнът се нарича "биофилик" и добива все по-голяма популярност сред архитектите. Същността му се състои в това дизайнерите да вграждат растения в стени, сгради и дори да създадат цял един зелен град. По този начин мегаполисите ще се борят с лошия въздух. Стефано Боери е един от тези архитекти с революционните идеи. Той се захваща със създаването на цели гористи градове. Лизоу в Китай трябва да се превърне в първия такъв град и трябва да бъде завършен през тази година.

 

Вижте още по темата в Tialoto.bg

 

Великобритания е в плен на бурята Денис

 

Коментари

Новини Варна