IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
08:27 | 18 февруари 2020
Обновен: 14:41 | 27 март 2024

Стотици обаждания на горещия телефон за коронавируса само за седмица

Епидемиолог отговаря на въпроси на уплашени граждани

По материала работи: Пламен Янков
Стотици обаждания на горещия телефон за коронавируса само за седмица

21 души в страната са изследвани за коронавирус. Всички проби са отрицателни. В страната има някъде около 260 легла, които могат да осигурят пълна изолация, съобщава Bulgaria ON AIR, цитирана от dnes.bg.

 

Междувременно здравното министерство откри информационна телефона линия, на която всички граждани и организации могат да звънят и да задават въпроси свързани с вируса.

 

На телефона е лекар-епидемиолог. Той отговаря на всякакви въпроси, свързани с коронавируса. А за седмица тук има почти 1000 обаждания.

 

Горещият телефон работи от почти седмица, а интересът е голям.

 

Специалистите споделят, че голяма част от въпросите са дали са опасни пратките от Китай, а отговорът е не. Другите са по отношение на заминаваме за работа или почивка в Япония, Южна Корея, Тайланд.

 

Според последните данни на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията рискът за разпространение и заразяване в Европейския съюз с коронавирус е нисък към среден.

Коментари

Новини Варна