IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Избрано
13:35 | 29 февруари 2020
Обновен: 05:49 | 27 март 2024

Почти всеки трети българин не си мие ръцете след тоалетна

Toва показва проучване на "Галъп интернешънъл"

По материала работи: Слав Велев
Почти всеки трети българин не си мие ръцете след тоалетна

Европа се подготвя за голямо огнище на коронавирус, след като няколко страни съобщиха за първите си случаи.

 

Австрия, Хърватия, Гърция и Швейцария съобщават за нови случаи, свързани с хора, пътували до Италия, в чиято северна част се отчита рязък скок на инфекциите.

 

По тази причина въпросът, който трябва да си зададем е мият ли си хората ръцете?

 

Според проучване на "Галъп интернешънъл" от 2015 г. 72% от българите мият ръцете си със сапун и вода, след като отидат до тоалетната. Оказва се обаче, че въпреки че близо една трета от сънародниците ни си спестяват това усилие, не ние сме най-нечистоплътната нация в Европа в това отношение, пише news.bg.

 

В дъното на класацията се нарежда Нидерландия, където едва 50% от гражданите мият ръцете си след тоалетна. На предпоследна позиция пък се нарежда Италия с 57%. Може само да гадаем дали именно по тази причина в момента на Ботуша е най-голямото огнище на коронавирус в Европа.

 

Хигиената след тоалетна пренебрегват и в Испания (61%), Франция (62%) и Русия (63%).

 

На противоположния полюс се нареждат Босна и Херцеговина, Турция и Португалия. В тези три страни най-рядко се пропуска сапунът след ползване на тоалетна - там не пропускат да се измият съответно 96%, 94% и 85% от гражданите.

Коментари

Новини Варна